fabatex60 productfoto

FabaTex®60 is uitermate geschikt als eiwitbron voor vleesvervangers en is een passend alternatief voor soja. Maar dat is niet de enige toepassing. FabaTex®60 is een nieuw plantaardig eiwit die met zijn hoge eiwitgehalte van 60% - waarbij alle 11 essentiële aminozuren aanwezig zijn - voor vele toepassingen te gebruiken is.

Afbeelding samenwerking MF MPF

Per 1 januari 2020 zijn Multiflour en MPF partners waar het gaat om de pure food ingredients en klantgerichte oplossingen. De portfolio’s vullen elkaar naadloos aan waardoor onze klanten nog beter bediend kunnen worden en onze partners sterker vertegenwoordigd zijn in Noordwest Europa. Een mooie plus die (onder andere) met Fabatex®60 zijn beslag gaat krijgen.

Tritordeum is een nieuwe graansoort die is ontstaan uit een kruising tussen durumtarwe en een oude wilde gerstsoort. Deze nieuwe graansoort met een karakteristieke gouden kleur wordt in Europa vooral in het Middenlandse zeegebied geteeld (Spanje, Italië). Multiflour distribueert tritordeum in de Benelux en denkt mee in mogelijke concepten.

Tritordeum website

 

In deze vorm kunnen peulvruchten bijvoorbeeld worden toegevoegd aan ontbijtgranen of bars, maar ook als snack worden aangewend.

Multiflour beschikt over gedegen kennis die van grote waarde kan zijn bij de innovatie van gezonde producten met andere voedingsmiddelen. Deze kennis zetten wij graag in ten behoeve van onze klanten.

Een noviteit is de "nieuwe" graansoort Tritordeum. Tritordeum is een kruising tussen een harde tarwe en een oude gerst soort.