FabaTex®60 is uitermate geschikt als eiwitbron voor vleesvervangers en is een passend alternatief voor soja. Maar dat is niet de enige toepassing. FabaTex®60 is een nieuw plantaardig eiwit die met zijn hoge eiwitgehalte van 60% - waarbij alle 11 essentiële aminozuren aanwezig zijn - voor vele toepassingen te gebruiken is.

Met FabaTex®60 geeft Multiflour/MPF antwoord op de groeiende vraag naar duurzame, clean-label geproduceerde plantaardige eiwitten.

FabaTex®60 is een van de meest duurzame eiwit-texturaten omdat:

  • er geen additieven worden gebruikt;
  • er geen stikstofbemesting plaatsvindt;
  • er droge extrusie plaatsvindt waardoor er geen waterverliezen zijn;
  • de teelt van veldbonen plaatsvindt in de EU;
  • het productieproces clean label is;
  • de productie locatie centraal gelegen is in Noordwest Europa.

Per 1 januari 2020 zijn Multiflour en MPF partners waar het gaat om de pure food ingredients en klantgerichte oplossingen. De portfolio’s vullen elkaar naadloos aan waardoor onze klanten nog beter bediend kunnen worden en onze partners sterker vertegenwoordigd zijn in Noordwest Europa. Een mooie plus die (onder andere) met Fabatex®60 zijn beslag gaat krijgen.

Deze nieuwe graansoort is ontstaan uit een kruising tussen durumtarwe en een oude wilde gerstsoort. Tritordeum bevat 50% aminozuren van gluten die verantwoordelijk zijn voor intolerantie of gevoeligheid. Eindproducten hebben een karakteristieke gouden kleur.

In deze vorm kunnen peulvruchten bijvoorbeeld worden toegevoegd aan ontbijtgranen of bars, maar ook als snack worden aangewend.

Multiflour beschikt over gedegen kennis die van grote waarde kan zijn bij de innovatie van gezonde producten met andere voedingsmiddelen. Deze kennis zetten wij graag in ten behoeve van onze klanten.

Een noviteit is de "nieuwe" graansoort Tritordeum. Tritordeum is een kruising tussen een harde tarwe en een oude gerst soort.