Binnen Multiflour is uitgebreide kennis aanwezig van oude granen (ancient grains) en peulvruchten. René van der Veen - de anchorman van Multiflour - heeft dan ook een behoorlijke staat van dienst binnen dit werkveld. Neem bijvoorbeeld de graansoort spelt waar René zich inmiddels expert in mag noemen. Als expert is brede kennis van deze populaire en zeer gezonde graansoort onontbeerlijk. Daarnaast overziet Multiflour samen met de Duitse leverancier Mühle-Kottmann de gehele productieketen van spelt. 

Uitgebreide speltkennis

Multiflour is samen met Mühle-Kottmann een autoriteit op het gebied van spelt. Met name vanuit een landbouwkundig én orthomoleculair perspectief hebben we zeer diepgaande kennis van spelt. Hierdoor fungeren wij als deskundig gesprekspartner voor de voedingsmiddelenindustrie.

Over spelt wordt veel beweerd en geschreven, waarbij lang niet alles wetenschappelijk onderbouwd is. Wij voorzien onze klanten van belangrijke en gefundeerde achtergrondinformatie over de teelt, het productieproces, de voedingswaarden én de fabels en feiten van spelt. 

Spelt productieketen

Multiflour vertegenwoordigt het Duitse bedrijf Mühle-Kottmann, dat gespecialiseerd is in de keten van spelt. Het vermalen van spelt tot bloem en volkoren is de core business van het bedrijf. Andere oude graansoorten zoals Emmer en Einkorn worden bij Mühle-Kottmann eveneens vermalen. Gerst en Rogge maken de portfolio compleet. De complete productieketen, van akker tot aan het eindproduct, wordt nauwlettend en continue gemonitord. Multiflour hanteert zeer strenge kwaliteitsnormen, zodat we altijd de beste spelt kunnen garanderen. Vanwege de uitstekende bakeigenschappen leveren we met name het ras Franckenkorn.

Spelt in diverse vormen

Multiflour levert spelt in een groot aantal uitvoeringen:

  • Speltbloem en volkoren: Heeft goede bakeigenschappen, maar met een hogere nutritionele waarde dan tarwe.
  • Speltvlokken: Zeer geschikt voor gebruik in ontbijtgranen en voedingsrepen en als decoratie.
  • Speltschrot: Zeer geschikt voor gebruik in ontbijtgranen en voedingsrepen en als decoratie.
  • Speltgluten: Als extra ondersteuning voor de bakeigenschappen of als vervanger voor diverse eiwitten.
  • Speltmoutmeel: Geeft als toevoeging een extra nootachtige smaak aan broodproducten.
  • Speltquellmeel: Geeft als toevoeging extra waterbinding en een betere frisheid van het broodproduct.
  • Speltzemelen: als toevoeging in broodproducten of als toevoeging in ontbijtgranen, voedingsrepen etc.